Berliinin vegaaniravintolat

Berliinin vegaaniravintolat

Viisi päivää vegaanien unelmakaupungissa, Berliinissä vierähti kuin siivillä. Ravintoloita ja kahviloita tuli koluttua useita, mutta vielä jäi hurja määrä koettavaa ensi kerroille. Tässä muutamat vinkit Berliiniin suuntaaville herkkusuille! 

 

VEGAANINEN DONITSITAIVAS: Brammibal's Donuts

Olin seurannut Brammibal'sia Instagramissa kuola valuen jo pitkään, joten sinne oli päästävä heti ensimmäisten päivien aikana. Kokonaan vegaaninen donitsikahvila sijaitsee tunnelmallisella Maybachufer-kadulla joen rannassa ja on myös sisältä erityisen trendikäs ja viihtyisä.

Valittavana on mieletön määrä eri makuja, joten valinnanvaikeudelta ei voi välttyä. Jaoimme seurueeni kanssa neljä erilaista donitsia, jotka kaikki olivat taivaallisia! Parhaaksi nousi suolakinuskinen ihanuus. Yksi donitsi maksaa 2,50 euroa. Donitsien lisäksi kahvilassa tarjoillaan mm. leipiä ja smoothieita.

Maybachufer 8, Neukölln

 

The Bowlin herkullinen punajuuri-falafel-kulho

The Bowlin herkullinen punajuuri-falafel-kulho


TERVEELLISTÄ JA MAUKASTA: The Bowl

Clean eating -ravintola The Bowl tarjoilee raikkaita ja tuoreita makuja Friedrichshainissa. Nimensä mukaisesti ravintolan pääruoat ovat trendikästä kulhoruokaa. Valitsin listalta falafel bowlin, joka oli erityisen maukas ja piti nälän loitolla pitkään. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa, vaikka ihmisiä oli paljon lounasaikaan liikkeellä. 

Samassa rakennuksessa sijaitsee myös ruokakauppaketju Veganz, kenkäkauppa Avesu sekä kahvilaketju Goodies – kaikki vegaanisia tietysti!

Warschauer Str. 33, Friedrichshain

 

SIPSIKALJAVEGAANIN UNELMA: LET IT BE

Vegaaninen hampurilais- ja letturavintola Let it Be on jokaisen sipsarin unelma. Pienessä ja söpössä ravintolassa tarjoillaan valtavia kasvisburgereita ja täytettyjä crêpe-lettuja. Annokset ovat nimetty kuuluisien kasvissyöjien mukaan. Söin ravintolassa herkullisen hampurilaisen seitanpihvillä, jonka jälkeen masu oli niin täynnä, ettei letuille jäänyt valitettavasti tilaa. Stalkkasin kuitenkin naapuripöydän lettuannosta, joka näytti vakuuttavalta. Ensi kerralla menee letutkin testiin!

Pro tip: Älä pukeudu parhaimpiin vaatteisiisi! Paikka on pieni eikä ilmanvaihto ole parhaimmasta päästä, joten vaatteisiin jää vienoinen rasvankäry. :D

Treptower Str. 90, Neukölln

 

TUNNELMALLINEN BAARI: YODEL

Aivan Let It Be:n lähellä on rento ja tunnelmallinen baari, jossa huomioidaan hyvin myös vegaanit. Paikka tarjoilee erikoisoluita ja drinkkejä, ja tilattavissa on myös pientä purtavaa, kuten salaatteja ja sandwitchejä. Ymmärtääkseni viikonloppuaamuisin tarjolla on myös aamiaista. Söin baarissa pieneen nälkään maittavan kerros-sandwichin. Palvelu oli todella ystävällistä ja tunnelma todella viihtyisä!

Weserstr. 91, Neukölln

 

vas. Black Sheep Café, oik. Brammibal's Donuts

vas. Black Sheep Café, oik. Brammibal's Donuts

HYVÄN KAHVIN YSTÄVILLE: BLACK SHEEP CAFÉ

Täällä join reissun parhaan cappuccinon! Istahdimme alas vain hetkeksi juomaan kahvit, mutta tarjolla olisi ollut kakkuja ja leivoksia sekä herkullisen näköisiä bageleita ja muita ruoka-annoksia – kaikki vegaanisena. Pienessä kahvilassa oli jotenkin erityisen ihana tunnelma ja se oli selkeästi alueen asukkaiden suosiossa. Tänne pitää palata uudelleen!

Bouchéstr. 15, Alt-Treptow

 

VEGAANISTA VIETNAMILAISTA: SOY

Berliinistä löytyy herkkuja joka maailman kolkasta. Vietnamilainen ruoka on hyvin edustettuna ja mekin kävimme reissun aikana muutamassa eri vietnamilaisessa ravintolassa. Kokonaan vegaaninen Soy ei ole sieltä perinteisimmästä päästä: ravintola on sisustettu trendikkäästi ja kaiuttimista raikaa listahittejä. Ruoka oli kuitenkin autenttisen makuista ja todella herkullista!

Rosa-Luxemburg-Str. 30, Mitte

 

Black Sheep Caféssa join reissun parhaan cappuccinon kauramaitoon tehtynä

Black Sheep Caféssa join reissun parhaan cappuccinon kauramaitoon tehtynä


KAKKUA JA KAHVIA: Pêle-Mêle

Suloisessa luomu- ja vegaanikahvila Pêle-Mêlessä on laaja aamiais- ja lounasvalikoima. Tarjolla on mm. salaatteja, täytettyjä leipiä, keittoja ja herkullisia kakkuja. Söin kahvilassa maukkaan pesto-ciabattan ja tuhtia snickers-kakkua, jotka molemmat veivät kielen mennessään. Sunnuntaisin kahvilassa järjestetään myös brunssi, joka jäi tällä kertaa kokematta.

Innstr. 26, Neukölln

 

MIKÄ ON SINUN LEMPIRAVINTOLASI BERLIINISSÄ? 

 

Translate: Berlin is full of lovely vegan restaurants and cafés. Here is some of my favourites. What is your favourite place in Berlin?


Love, Annukka


Follow Life by vegan on Facebook, Instagram & Bloglovin'.