VIDEO: VEGAANIN RUOKAPÄIVÄKIRJA

VIDEO: VEGAANIN RUOKAPÄIVÄKIRJA
 

Ihanaa alkanutta vuotta ja mahtavaa Vegaanihaastetta kaikille siihen osallistuville! Nyt on aika käynnistää vuosi myös täällä blogin puolella.


Kuinkas teidän alkuvuosi on lähtenyt käyntiin? Itselläni on jotenkin tosi inspiroitunut olo kaikista kivoista projekteista, joita on meneillään ja sitä myötä vuosikin on alkanut oikein mukavasti. 

Yksi tammikuun projekteistani on Vegaanihaaste, jossa olen toista vuotta mukana vapaaehtoisena tuutorina. Tuutoroin tänä vuonna kolmeakymmentä vegaanisesta elämäntavasta kiinnostunutta tyyppiä, ja voi juku miten kivaa se onkaan! Vaikka viestien naputtelu vie aikaa, on vain niin mahtavaa päästä jakamaan tietoa ja tsemppaamaan haasteelaisia. 


Haasteelaiset kysyvät minulta eniten helppoja ja nopeita reseptejä arkeen sekä sitä, voisinko listata vegaanin päivän ruuat. Koska olen pyöritellyt päässäni jo varmaan vuoden verran ideaa tehdä "What I eat in a day" -videon, oli nyt hyvä hetki toteuttaa se.  

Halusin videon resepteistä mahdollisimman nopeita, helppoja ja edullisia, sillä sellaisia reseptejä minulta kysytään eniten. Tunnustan, että video ei ole aivan realistinen, sillä siitä puuttuu muutama välipala ja kuten videolla mainitsenkin, söin salaattitacoja paljon enemmän kuin kaksi kappaletta. Joten älkää ottako kirjaimellisesti esimerkkiä, vaan tunnustelkaa omaa kroppaa ja syökää sen mukaisesti. Monet tuutoroitavani ovat valitelleet nälkää vegaaniruokavalioon siirryttyään ja olenkin heitä kehoittanut rohkeasti suurentamaan annoskokojaan. Vegaaninen ruokavalio kun ei ole yhtä energiatiheää kuin sekaruokavalion, joten ruokaa pitää oikeasti syödä kunnolla, etenkin jos se on noin kevyttä kuin videollani. 


Mutta voi juku, nyt lähtee kyllä isot respectit tubettajille! Oli kuulkaas jonnin verran hommaa tuossa kuvaamisessa ja editoimisessa. Vaikka olen opiskellut videoalaa vuosia sitten, oli kuvaaminen ja editointi välillä melkoista räpellystä. Tarkennukset ovat välillä päin prinkkalaa ja leikkaukset eivät niin onnistuneita, joten antakaahan sitten pliis armoa! Olen itse tosi kriittinen omia tuotoksia kohtaan, joten mietin pitkään uskallanko julkaista videota, mutta sitten tajusin, että hei haloo, vähän armollisuutta itseään kohtaan.

Joten tässä se tulee! Iiks, kertokaahan sitten mitä piditte videosta ja haluaisitteko nähdä tällaisia enemmänkin tulevaisuudessa? Ja niinkuin tubettajat aina sanoo: käykää laittamassa peukut ylös, jos tykkäsitte! 
 

 

RESEPTIT


PÄHKINÄINEN VADELMAPUURO

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa
1 dl vettä
ripaus suolaa
0,5 tl ceylonkanelia
0,5 tl vaniljajauhetta
kourallinen suomalaisia vadelmia
5 pekaanipähkinää
1 rkl auringonkukansiemeniä

Laita kattilaan kaurahiutaleet, maito, vesi ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes puuro on valmista. Rouhi pähkinät ja lisää ne ja siemenet sekä vadelmat puuron päälle. 


SALAATTITACOT

1 tlk GoGreen Salsa Mediterranean
1 pss Cosmopolitan-salaattia
Vau miten tulista Silmusalaattia
kasviksia, esim. kurkkua ja paprikaa

Lämmitä papusalsa hellalla. Poista salaatista kova "ruoto". Pilko kasvikset.

Guacamole:
2 avokadoa
puolikkaan limen mehu
suolaa ja pippuria

Halkaise avokadot, poista kivet ja poista avokadot kuoristaan kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla. Lisää limenmehu, suola ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku. 

Kokoa salaattitacot. Voit syödä ne sellaisenaan tai kääriä rullalle, kuten tortillat. 


HÄRKIS BOWL

puoli pakettia Härkistä
Salsa Mediterranean jämät (noin puoli purkkia)
reilu kourallinen pinaattia
Vau miten tulista Silmusalaattia
Reilu kourallinen bataattia
Reilu kourallinen parsakaalia
Guacamolea
Srirachaa

Sekoita Härkis ja salsa yhteen ja lämmitä ne esim. mikrossa. Voit lisätä mausteita sekaan makusi mukaan. Keitä tai höyrytä bataatti ja parsakaali. Kokoa kaikki ainekset kulhoon ja lisää päälle Srirachaa. 


MAAPÄHKINÄVOI-TAATELIT

3 tuoretta taatelia
3 tl maapähkinävoita

Halkaise taatelit ja poista kivet. Täytä jokainen taateli teelusikallisella maapähkinävoita. Enjoy!


Translation: My first ever "What I eat in a day" Youtube video is out! These foods are super quick, healthy and easy to make. I hope you liked the video, please tell me what you think.
 

Love, Annukka

Follow Life by vegan on Facebook, Instagram and Bloglovin'.