TIGER NUT BROWNIES

TIGER NUT BROWNIES

Tiikeripähkinä eli maamanteli on kiinnostava uusi tuttavuus keittiössäni. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole pähkinä, vaan kastanjasädekaislan juurimukula, jonka ravintoarvot ovat huippuluokkaa. 


Ekolosta lähetettiin minulle testiin muutamia tuotteita, joista yksi oli Govindan tiikeripähkinä-/maamantelijauho. Kyseessä on gluteeniton, antioksidantti- ja kuiturikas, tiikeripähkinöistä jauhettu jauho, joka sopii esimerkiksi smoothien ja puuron sekaan sekä leivontaan.

Tiikeripähkinän sanotaan pitävän nälän loitolla pitkään sen ravinteikkuutensa vuoksi. Olenkin testannut tiikeripähkinäjauhoa aamupuuron sekoitettuna, ja totta se on: yleensä puuro ei pidä minulla nälkää kotin pitkään, mutta tiikeripähkinäjauholla terästetyn aamupuuron jälkeen ei vatsa ole kurninut heti tunnin kuluttua puuron nauttimisesta. 

Puuron rikastamisen lisäksi halusin testata, kuinka tiikeripähkinäjauho taipuu leivontaan, joten pyöräytin vuoallisen brownieita maanantaita piristämään. Korvasin kaikki jauhot tiikeripähkinäjauholla, ja olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen: koostumus oli hyvä ja tiikeripähkinän luontainen makeus sopi makeaan leipomukseen erinomaisesti. 

 

Tämä brownie-resepti on gluteeniton, pähkinätön, sokeriton ja tietysti vegaaninen, mutta silti ihanan tuhti, tahmainen ja herkullinen. 
 


TIIKERIPÄHKINÄ-BROWNIET
 

 • 2dl tiikeripähkinäjauhoa
 • 0,5 dl kookoshiutaleita
 • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
 • 0,5 dl kaakaonibsejä (tai rouhittua tummaa suklaata)
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 dl sulaa kookosöljyä
 • 1,5 dl kasvimaitoa
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 3 rkl agave-/vaahteasiirappia tai kookossokeria
 • kypsä banaani muussattuna
 • öljyä voiteluun


Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet sekä haarukalla muussattu banaani keskenään. Yhdistä kuivat ja märät aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun, pieneen uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min tai kunnes pinta on kypsä. Varo paistamasta liikaa, brownien kuuluu jäädä keskeltä hieman raa'aksi. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. Nauti esim. tuoreiden marjojen kanssa.

 


Herkullista viikkoa kaikille! Ja hei, tiikeripähkinä-maamantelituotteet ovat muuten tämän kuun ajan -20% tarjouksessa Ekolossa. Seuraavaksi haluan testata ainakin maamantelitahnaa!
 


I have fallen in love with tiger nuts and especially Govinda's tiger nut flour which Ekolo (Finnish organic food store) sent me. It makes my morning oatmeals more nutritious and it is suitable for healthy baking as well. I made these gluten-free, nut-free, sugar-free and vegan brownies and they turned out so delicious! 
 

TIGER NUT BROWNIES
 

 • 2 dl tiger nut flour
 • 0.25 dl coconut flakes
 • 1 dl dark cocoa powder
 • 0.5 dl cocoa nibs (or crushed dark chocolate)
 • 1 tsp baking soda
 • 0.5 tsp salt
 • 0.5 dl melted coconut oil
 • 1.5 dl plant milk
 • 1 tsp apple cider vinegar
 • 3 tbsp agave syrup (or coconut sugar)
 • mashed ripe banana
 • oil for greasing


Mix the dry ingredients in a bowl. In another bowl mix the wet ingredients and mashed banana together. Combine dry and wet ingredients and pour the batter into a greased baking dish. Bake at 175C for about 20 minutes. Be careful not to bake too much, the brownie should stay a little raw on the inside. Allow to cool properly. Enjoy with fresh berries.

 

Love, AnnukkaFollow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'.