MAY FAVORITES

MAY FAVORITES

Vaikka ollaankin jo pitkästi kesäkuun puolella, palataan silti vielä toukokuuhun ja kuukauden suosikkijuttuihin. Toukokuussa innostuin muun muassa toimivasta, mutta edullisesta luomushampoosta sekä vegaanifestareista.

 

KUUKAUDEN KOSMETIIKKA

Fanitan Urtekramin tuotteita, mutta merkin shampoot ja hoitoaineet eivät ole olleet sopivia omaan kuontalooni. Vaativa päänahkani (lue: kuiva mutta rasvoittuva) tarvitsee nimittäin laadukkaan pesuaineen, joka hoitaa mutta ei ole liian tuju. Luettuani kuitenkin monta positiivista juttua somesta Urtekramin Rasul-shampoosta*, halusin antaa vielä uuden mahdollisuuden merkin shampoille. Ilokseni tuote onkin ollut huippulöytö! Shampoo vaahtoaa ja pesee hiukset huolellisesti jättäen tukan tuuheaksi ja ilmavaksi. 

Shampoo sisältää rasul-savea, jota on käytetty hiustenpesemiseen Afrikassa jo vuosikausia, joten ei ihme, että tuote toimii. Mahtavaa on myös, että shampoo on vieläpä tosi edullinen luonnonkosmetiikaksi (alle 7 euroa). Nyt löytyi uusi vakkarishampoo!


*Tuote saatu testiin Ekokauppa Ekolosta

 

KUUKAUDEN TAPAHTUMA

Tampereella järjestettiin toukokuussa vegaaninen kaupunkifestivaali Vegfest. Olin mukana tapahtumassa vapaaehtoisena sometiimissä: päivittelin Instagramia ja valokuvasin tapahtumaa. Meillä kävi tuuri, sillä Vegfest-viikonlopulle sattui ihan huikeat kesäkelit! Tapasin paljon mahtavia ihmisiä, söin vegaaniruokaa, tutustuin erilaisiin vegaanituotteisiin, kuuntelin mielenkiintoisia luentoja ja nautin vallitsevasta lämminhenkisestä tunnelmasta. Tällä hetkellä kulisseissa jo punotaan juonia tulevaa Vegfestiä varten, mutta se missä ja milloin tapahtuma järjestetään, jää vielä nähtäväksi. Ei siis hätää, jos missasit tämän vuoden festit, ensi kerralla sitten mukaan!

 

KUUKAUDEN COOLEIN

…on uusi Canth Mag -sivusto:

"Canth on linjaltaan joustamattoman feministinen, antirasistinen ja kukkahattumyönteinen itsenäinen verkkomedia."

Kuinka siistiä, että Suomeenkin saatiin sivusto, jossa käsitellään tärkeitä aiheita, joista valtavirran medioissa lähinnä vaietaan. Lue esimerkiksi mielenkiintoiset Rasismi meissä kaikissa ja Kuka levyjä pyörittää? -jutut. Löytyypä sivulta myös hengästyttävää runouttakin. Niin cool – en malta odottaa mitä kaikkea Canthista pääsee lukemaan tulevaisuudessa!

 

KUUKAUDEN RESEPTI

Toukokuussa tuli jälleen viihdyttyä myös köökin puolella. Kermaisesta avokadorisotosta ja suolakaramelli-korvapuusteista muodostuivat uudet lempparit, eikä astetta terveellisemmät tiikeripähkinä-brownietkaan jättäneet kylmäksi. Nam, nam ja nam!

 

KUUKAUDEN MUSAT

Toukokuun lempparibiisejä olivat mm. ikisuosikkini Shuran What's It Gonna Be? (supersuloinen musavideo tuossa yllä) sekä Anna Strakerin tarttuva Late Night Swimming. Ihanaa kesämusaa molemmat kappaleet!

Uutuusalbumeista olen luukuttanut eniten kaunisäänisen Yunan uutta Chapters-levyä sekä Flumen Skin-levyä, jossa on pitkä lista mielenkiintoisia fiittaajia. 

Lisäksi olen luukuttanut vanhoja suosikkeja, kuten PJ Harvey'tä, Kelelaa sekä Susanne Sundforia, sillä parin viikon päästä pääsen näkemään nuo ihanat artistit Sideways-festareilla – ei malttaisi odottaa!

 

Sellaiset lempparit tällä kertaa. Mulla on sellainen kutina, että kesäkuusta on tulossa mahtava, sillä neljän viikon kesälomani alkoi juuri! Luvassa on festareita, vegaanipiknikiä ja kaikkea hauskaa. Ja enemmän aikaa myös blogille, jes!


It's already June but let's go back to May for a little. My monthly favorites were:

  • Urtekram's natural and organic rasul shampoo. My hair and scalp loves it! 
  • All vegan Vegfest festival which was held here in Tampere, Finland. The sun was shining, food was great and the atmosphere was so heart-warming. It was awesome to meet so much like-minded people!
  • Finnish new Canth Mag which is feminist and anti-racist site full of interesting topics. There's stuff also in english, go check it out!
  • Creamy avocado risotto, cinnamon rolls with salted caramel sauce and healthy tiger nut brownies. Yum, yum and yum!
  • What's It Gonna Be? by Shura, Late Night Swimming by Anna Straker, Skin album by Flume and Chapters album by Yuna. Such a sweet tunes!

June will be awesome as well because my summer holiday just started, whoop whoop! There is going to be festivals, vegan picnics and lots of other interesting happenings. And also more time for my blog, yey!

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'.