CREAMY AVOCADO RISOTTO

CREAMY AVOCADO RISOTTO

Ystäväni teki vappuna seurueellemme ihan mielettömän hyvää myskikurpitsarisottoa. Siitä lähtien risottohammastani on kolottanut toden teolla. Päätin tehdä simppelin, mutta keväisen ja kermaisen risoton, jonka kruunaa autenttisen tuoksuinen vegaaniparmesaani. 


Sain testiin Ekokauppa Ekolosta Violifen Prosociano parmesaanijuustoa. Olin kokeillut tuotetta jo kerran aikaisemmin, joten en enää yllättynyt pakettia aukaistessa, kuten ensimmäisellä kerralla. Juuston tuoksu, tai pitäisikö sanoa haju, on nimittäin todella samankaltainen kuin maidosta tehdyn parmesaanin!

Mutta niinhän sitä sanotaan: mitä pahemman hajuinen juusto, sen parempi maku. Maku tässä vegejuustossa onkin mielestäni todella onnistunut. En välttämättä söisi sitä sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä, mutta erilaisissa ruuissa se toimii loistavasti. 
 

Olette ehkä saattaneet jo huomatakin yhteistyöni Ekolon kanssa. Yhteistyö näkyy sivustollani sivun alalaidassa näkyvänä bannerina sekä esimerkiksi reseptipostauksina, joita Ekolo on tukenut lähettämällä tuotteitansa minulle testiin. Ideat ja mielipiteeni ovat kuitenkin aina omiani, ja tekemieni yhteistöiden lähtökohtana on aina se, että ne toisivat teille lukijoille jotain. Tässä tapauksessa vinkkejä vegaanisista tuotteista sekä ideoita kokkailuun!

Minulle on tärkeää tehdä yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, joiden kanssa jaan samanlaisen arvomaailman. Ekolo on minulle tuttu jo vuosien takaa, sillä asuessani ennen Jyväskylässä, vierailin Jyväskylän Ekolossa viikottain tutkimassa hyllyjen sisältöä. On siis kivaa tehdä yhteistyötä sellaisen yrityksen kanssa, jota tukisi joka tapauksessa.

Olen muuten todella iloinen, että alle kahdessa kuukaudessa olen edennyt sivustoni kanssa tähän pisteeseen: teitä ihania lukijoita on kertynyt mukava määrä, palaute on ollut todella lämmittävää ja saan tehdä yhteistyötä mielenkiintoisten yritysten kanssa. Olen tosi iloinen ja kiitollinen!
 

Mutta nyt siihen reseptiin. Tämä on hyvin yksinkertainen versio avokadorisotosta. Sekaan sopisivat myös esim. parsa, kesäkurpitsa tai herneet. Mutta välillä on kivaa syödä simppelisti!

 

VEGAANINEN AVOKADORISOTTO


Risotto:

Avokadokastike:

  • 2-3 avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • kourallinen tuoretta basilikaa, hienonnettuna
  • sitruunanmehua
  • noin puoli desiä kasvislientä
  • 1 tl chilijauhetta (tai tuoretta chiliä maun mukaan)
  • suolaa ja pippuria


Valmista avokadokastike. Muussaa avokadot haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. 

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kuumaa kasvislientä noin 1-2 dl kerrallaan riisin joukkoon ja anna imeytyä. Jatka liemen lisäämistä, kunnes risotto on sopivan kosteaa, mutta riiseissä on vielä purupintaa jäljellä.

Pyöräytä avokadokastike kuuman risoton sekaan. Lisää parmesaania annoksen päälle, koristele basilikalla ja tarjoile heti.
 

*merkityt tuotteet saatu Ekolosta
 


I've been craving risotto for a while so I obviously had to make it. This time I made this creamy avocado risotto with Violife's Prosociano vegan parmesan, yum! 

 


Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'.