VEGAN LIME CHEESECAKE

VEGAN LIME CHEESECAKE

Vegaaninen lime-juustokakku on tuhti ja raikas samaan aikaan. Valmistin itse kakun vappujuhliin, mutta tämä herkku sopii mainiosti myös tulevaan äitienpäivään!

Vietimme vappuaaton ystävien kanssa löhöilemällä sohvilla ja syömällä navat täyteen herkkuja. Oli perunasalaattia, parsapiirakkaa, myskikurpitsarisottoa, hummusta, mutakakkua... Harmi, että kotimatka oli loivaa ylämäkeä, muuten olisin vierinyt kotiin. 

Itse vein juhliin paistetun juustokakun. En ollutkaan syönyt juustokakkua koko vegaanina olon aikana, joten vähän jänskätti miltä tuotokseni maistuu. Mutta hyvää oli! Lime toi kivaa raikkautta ja koostumus oli mukavan jämäkkä. Ja megamäärä mansikoita kruunasi tietysti koko komeuden!

Ainoastaan kakun ohuus jäi harmittamaan. Ostin epähuomiossa vain yhden soijarahkapurkin ja kakkuvuokakin taisi olla liian suuri. Korjasin reseptiin kuitenkin oikean rahkamäärän, jotta saatte kivan muhkean kakun! Kakku kannattaa tehdä vuokaan, joka on halkaisijaltaan 20-24cm.

 

Resepti on mukailtu Chocochili-blogin juustokakusta. Korvasin soijajugurtin Alpron soijarahkalla, lisäsin rutkasti limeä ja jätin pois päälle tulevan kiilteen. 


VEGAANINEN LIME-JUUSTOKAKKU

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
0,5 dl vegaanista margariinisulaa (esim. tummansininen Keiju)
1 dl soijamaitoa

Täyte:
300 g Oatly PåMackan -kauratuorejuustoa (tai 1 pkt Tofutti-soijatuorejuustoa)
600 g Alpro Go On -soijarahkaa (maustamaton)
2 limen kuorta raastettuna
1,5 limen mehut
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja

Sekoita yhteen murennetut keksit, margariinisula ja soijamaito. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 20-24cm) pohjalle. 
Notkista ensin tuorejuusto haarukalla ja lisää sitten soijarahka, limen kuoret ja mehu. Lisää tomusokeri ja perunajauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja koristele marjoilla ja limelohkoilla.

 

Ihanaa viikkoa kaikille!


Oh, how lovely weekend is behind! Me and my friends celebrated May Day by taking easy and eating A LOT. I made vegan lime cheesecake for our party and it was yummy! If you want the recipe, just comment down below and I'll write it for you guys. 

Have a wonderful week lovelies!Love, Annukka


Follow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'.