EASY ARUGULA PESTO

EASY ARUGULA PESTO

Pesto – tuo ihana öljyinen herkku! Onneksi vegaanisia pestoja löytyy nykyään helposti niin ekokaupoista kuin päivittäistavarakauppojen hyllyiltä. Mutta aina kun mahdollista, suosittelen valmistamaan peston itse. Aikaa ei kulu kuin viitisen minuuttia, ja maku on taivaallinen. 

Jos et ole aiemmin maistanut vegaanista pestoa, voin ilolla kertoa, että juustoa ei tarvita lainkaan herkullisen peston aikaansaamiseksi. Voit jättää juuston kokonaan pois tai korvata sen ravintohiivahiutaleilla, niin kuin tässä reseptissä. 

Tällä kertaa halusin pestooni vaihtelua, joten korvasin basilikan rucolalla ja pinjansiemenet auringonkukansiemenillä. Rucola toi hauskaa vaihtelua pestoon pikantilla maullaan!

 

VEGAANINEN RUCOLAPESTO

3-4 kourallista rucolaa

Noin 1 dl auringonkukansiemeniä

2 rkl ravintohiivahiutaleita

2 rkl sitruunanmehua

Kaksi valkosipulinkynttä

Laadukasta oliiviöljyä maun mukaan

Suolaa ja pippuria


Revi rucolat pienemmiksi ja laita ne mortteliin. Lisää ripaus karkeaa suolaa ja survo. Lisää auringonkukansiemenet sekaan ja survo tasaiseksi massaksi. Voit tehdä tämän hyvin myös sauvasekoittimella. 

Siirrä massa isompaan kulhoon. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, ravintohiivahiutaleet, sitruunanmehu ja sekoita. Lisää öljyä oman maun mukaan (voit korvata osan myös vedellä). Mausta suolalla ja pippurilla.

Nauti vaikkapa pastan ja paistetun kylmäsavutofun kera. 

 

 

I looove pesto! 

If you haven't try vegan pesto before, I'm more than happy to inform that you don't need cheese in your pesto at all. It's delicious without it and even better if you replace it with nutritional yeast. 

This time I tried a bit different pesto recipe with arugula and sunflower seeds. 

 

VEGAN ARUGULA PESTO

2-3 handfuls of arugula

1 dl (0,42 cup) sunflower seeds

2 tbls nutritional yeast

2 tbls lemon juice

high-quality olive oil according to your taste

salt & pepper

 

Tear arugula to a smaller pieces and put them to a mortar. Add a pinch of salt and smash it with pestle. Add sunflower seeds and smash until smooth.

Move the mass to a larger bowl. Add pressed garlic cloves, nutritional yeast, lemon juice and stir them together. Add oil to your taste (you can replace some of it with water also). Season with salt and pepper. 

Enjoy with pasta and cold smoked tofu! 

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on Facebook and Instagram.