VEGAN BREAKFAST INSPO

VEGAN BREAKFAST INSPO

Aamupala on ehdottomasti päivän lempiateriani. Olen niitä ihmisiä, joiden päivästä ei tule mitään ilman aamiaista.
Eikä mikään voita viikonloppuaamuja, kun on loputtomasti aikaa kattaa kunnon aamiainen. Kokosin yhteen lempiaamupalani, joista useat sopivat myös kiireaamuihin.

 

brekkie1.JPG

BANANA PANCAKES

Jo monta vuotta villinneet terveelliset banaanipannarit pitävät pintansa keittiössäni edelleen. Arkiaamuisin en oikeastaan koskaan ehdi väsäämään pannareita, mutta nämä ovat täydellisiä viikonloppuaamujen herkkuhetkiin. Sopivat hyvin myös väli- tai iltapalaksi.

Kananmunaa ei pannareissa tarvita ollenkaan, sillä chiansiemenet sitovat taikinan näppärästi. Tässä ohje, jonka olen soveltanut eri blogien resepteistä.
 

Vegaaniset banaanipannarit   n. 12 kpl

2 dl kaurahiutaleita tai kaurajauhoja
1 rkl chiansiemeniä
1 tl ruokasoodaa
kypsä banaani
2 dl kasvimaitoa
1 rkl agave-/vaahterasiirappia
ripaus suolaa, kardemummaa ja kanelia

Laita kaurahiutaleet blenderiin ja jauha hienoksi jauhoksi (voit käyttää myös valmista kaurajauhoa). Lisää muut aineet ja blendaa, kunnes saat tasaista taikinaa. Anna taikinan levätä hetki.

Paista kookosöljyssä pieniä pannareita. Paista, kunnes pannarin yläpuoli on kiinteytynyt ja käännä varovasti. Jos pannarista tulee kovin paksu, voit painaa sitä kevyesti paistinlastalla litteämmäksi. 

Kokoa pannarit lautaselle ja laita päälle esimerkiksi banaania, marjoja, pähkinärouhetta ja agave- tai vaahterasiirappia.

 

HOMEMADE GRANOLA

Olen pahasti koukussa granolaan! Jotain ehkä kertoo tästä koukutuksesta se, että odotan jo illalla aamua, että pääsisin herkuttelemaan taas granolalla, hahaa! Mutta se on vain niiiin hyvää! Viimeisimpään granolasatsiin käytin tuoreita taateleita ja paahtamisen jälkeen lisäsin sekaan myös kuivattuja granaattiomenansiemeniä sekä nu3-kaakaonibsejä, jotka sain testiin blogin kautta.

Täältä löytyy granolareseptini.
 


TOAST WITH DIFFEREND SPREADS

Paahtoleipä avokadolla on toimiva klassikko, ja siihen kun lisää vielä ituja on helppo aamiainen kasassa. Myös muut tahnat ja levitteet ovat ihan parhaita. Jos et jaksa väsätä itse, kaupan hyllyiltä löytyy vaikka minkälaisia vegaanisia levitteitä, kuten Sevanin hummusta, Tartex-tahnoja tai vaikkapa Oatlyn På Mackan-tuorejuustoa. Eikä saa unohtaa maapähkinävoita! Muita huippuja leivänpäällisideoita löytyy esimerkiksi tästä Chocochilin postauksesta.

Itsetehty hummus on yksi lemppareitani leivänpäällisiä. Sitä voi helposti myös tuunata, jos perinteinen hummus alkaa kyllästyttää. Tässä herkullisen punajuurihummuksen resepti, jonka olen senkin soveltanut monista eri ohjeista.
 

Punajuurihummus

1 keskikokoinen punajuuri
3dl keitettyjä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
Kokonaisen sitruunan mehu (tai vähemmän)
1-2 rkl tahinia
1-2 rkl vettä
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Kuori ja leikkaa punajuuri paloiksi ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes haarukka uppoaa punajuureen helposti. Voit myös keittää punajuuren kypsäksi.

Lisää ainekset blenderiin tai kulhoon jos käytät sauvasekoitinta, ja surruttele sileäksi tahnaksi. Lisää vettä, jos haluat juoksevamman koostumuksen.

Huom! Voit hyvin vähentää sitruunan määrää. Aloita puolikkaasta ja maistele. Itse pidän hyvin sitruunaisesta lopputuloksesta.
 

SMOOTHIE & SMOOTHIE BOWL

Etenkin keväällä ja kesällä on ihan parasta aloittaa aamu raikkaalla smoothiella tai lusikoitavalla smoothiekulholla. Vain mielikuvitus on rajana erilaisten makuyhdistelmien luomisessa, joten näihin on hankala kyllästyä! Jos aamusi tuppaavat olemaan kiireisiä, kannattaa ainekset pilkkoa jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan, tai jos olet pro foodpreppaaja, voit pitää pakkasessa aina sopivan määrän marjoja ja hedelmiä pussitettuina tai rasioissa ja kipata ne suoraan blenderiin.  

Rakastan smoothiekulhoja myös siksi, että kiireettöminä aamuina niiden kanssa voi heittäytyä luovaksi ja koristella annos superkauniiksi. Smoothiekulhojen koristelu on niiin terapeuttista! Päälle voi heittää, tai siis asetella luovasti, esimerkiksi marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, kookoshiutaleita/-lastuja, mysliä, kuivattuja granaattiomenansiemeniä, rouhittua tummaa suklaata tai kaakaonibsejä... Mitä vain keksit!
 

OATMEAL

Joo tiedän, voiko olla perinteisempää aamiaista kuin puuro? Mutta puuroakin voi muokata loputtomasti. Kokeile tehdä puuro välillä tattarista tai kvinoasta, vaihtele kasvimaitoja, raasta sekaan hedelmää tai juureksia jne.

Oma pro tippini puuron valmistamiseen on lisätä puolikas muussattu banaani puuroon jo lämmitysvaiheessa. Se tekee ihanan pehmeän ja makean lopputuloksen, nam!
 

NICECREAM

Nicecream, nana icecream, banana icecream – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Puhumme siis banaaneista tehdystä jäätelöstä. Yksinkertaisimman banaanijäätelön saat, kun blendaat muutaman pakastetun banaanin tilkassa kasvimaitoa. Mutta hommaa ei kannata jättää siihen, sekaan sopii marjat, hedelmät, taatelit, maapähkinävoi – jälleen luovuus kannattaa! 

Kuvan banaanijädessä on jäinen banaani, muutama kourallinen pakastettuja mansikoita, 1 rkl agavesiirappia ja tilkka kauramaitoa. Päällä kookoshiutaleita ja itsetehtyä granolaa.

Mitä tehokkaampi blenderi, sitä kiinteämpää jäätelöä saat. Oma alle vuoden vanha markettiblenderini on menettänyt tehojaan niin hurjasti, että tulos on jotain smoothien ja jäätelön väliltä. Ehkä vielä joskus satsaan Vitamixiin tai muuhun tehokkaaseen blenderiin!

 

Mikä on sinun lempiaamiaisesi? 


Hey guys! Sorry, short translation today... This post is about my favourite vegan breakfasts (check out the captions). What is your favourite breakfast?

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on facebook, instagram & bloglovin'.