LET'S CALM DOWN

LET'S CALM DOWN

Kaikki varmasti tietävät sen tunteen, kun on ollut pitkään liian monta rautaa tulessa ja jossain vaiheessa koko kroppa tuntuu anelevan rauhoittumista? Joskus sitä ei millään malttaisi pysähtyä, mutta näillä viidellä vinkillä olen saanut itseni rauhoittumaan sekä jaksamaan arjen pyörityksessä.

 

1. SYÖ HYVIN

Kiireessä sitä tuppaa syömään epäsäännöllisesti ja usein korvaamaan aterioita välipaloilla. Olen ottanut tavoitteeksi syödä edes yhden aterian päivässä kiireettä. En selaa puhelinta tai lue lehteä samalla, vaan keskityn syömiseen kaikilla aisteilla. Yritän myös kiinnittää huomiota siihen, että syön tarpeeksi hiilaria ja proteiinia sekä riittävästi vitamiineja – hellin tällöin sekä kroppaa että mieltäni.

Itselleni keittiössä puuhailu on yksi terapeuttisimmista jutuista, mutta jos sinä vihaat sitä, älä pakota itseäsi huhkimaan keittiössä väsyneenä. Siitä ei seuraa muuta kuin verta, hikeä ja kyyneliä (kokemusta on siitäkin, haha!). Sen sijaan tilaa vaikkapa lempiravintolastasi ruokaa kotiin.

 

2. OTA HETKI ITSELLESI

Keitä kuppi hyvää kahvia tai teetä, ota vaikkapa vähän jotain herkkua ja tee jotain, mille sinulla ei yleensä riitä aikaa. Lue lehtiä tai kirjaa, katso elokuvaa, maalaa tai askartele – mitä vaan, mikä saa mielen irti arjen kiireistä.

Kuvassa eräs rentoutumishetkeni parin viikon takaa: soijalatte, Lovicen suklaa-nougatjäätelöä (ihan hirvittävän hyvää, vegaanista jätskiä!) sekä Vegan Good Lifen viimeisin numero. Suosittelen muuten tuota lehteä täydestä sydämestäni, jos tyylikäs, vegaaninen lifestyle-lehti kiinnostaa!

 

3. MENE LUONTOON

Metsään, veden äärelle – minne vain, missä liikenteen melu ei kuulu ja sielu lepää. En tiedä paljon rauhoittavampaa kuin linnunlaulun, metsän tuoksun ja laineen liplatuksen. 

 

4. NUKU TARPEEKSI

Unen tärkeydestä ei varmaan voi toitottaa koskaan liikaa. Olen ollut ennen varsinainen yökyöpeli sekä kärsinyt myös unettomuudesta, mutta viimeisen puolen vuoden aikana olen vihdoin oppinut menemään aikaisin nukkumaan sekä saanut korjattua uniongelmat. On ihan parasta mennä sänkyyn tietäen, että seuraavat yhdeksän tuntia saa vain levätä ja kerätä energiaa tulevan päivän koitoksiin. Mutta jos uni ei vain tule, koita olla stressaamatta, sillä se vain pahentaa asiaa. Sen sijaan koita ajatella, että unettomana sängyssä makaaminenkin on lepoa. Sieltä se unikin ajallaan tulee.

 

5. HEMMOTTELE ITSEÄSI

Kiireisen päivän jälkeen on usein niin väsynyt, että sitä haluaisi vain skipata koko meikkien ja hampaiden pesun, ja nukahtaa niille sijoilleen. Yritän kuitenkin ottaa edes kerran viikkoon kunnon hemmotteluhetken itselleni kylppärissä. Pesen, puunaan, kuorin ja kosteutan oikein urakalla. Hyväntuoksuisena ja puhtaana on nimittäin niin ihanaa pujahtaa puhtaisiin lakanoihin! 

Erilaiset öljyt ovat olleet viime aikoina lempparijuttujani, sillä stressi näkyy kehossani heti ärsytyksenä ja kuivuutena. Kuvassa näkyvää Khadin Hibiscus-öljyä* sivelen silloin tällöin yöksi kasvoille, kaulalle ja rintakehälle. Öljyn sisältämä kamomilla rauhoittaa ja tasapainoittaa, minttu lievittää stressiä ja vetiver tasapainoittaa kehoa ja mieltä. Muulle vartalolle käytän laadukasta argan- tai kookosöljyä. 

 

Näiden vinkkien myötä rentouttavaa ja stressittömämpää loppuviikkoa! 

 


 

Everybody must know that feeling when you're just way too busy all the time and suddenly your whole body seems to beg for mercy. Here's five tips how to calm down and take time for yourself.

 

1. Eat well

Eat at least one meal in a day without rush. Don't browse your phone or read a magazine at the same time, instead try to focus and eat with all your senses. I personally love to cook but if you hate it, order instead food from your favourite restaurant and relax!

2. Take a moment for yourself

Make a great cup of coffee or tea and do something you usually don't have time to. Read book or magazines, watch a movie, paint or anything else what makes you forget your everyday routines.

There's a picture above of mine relaxing moment from couple of weeks ago. I drank soy latte, ate ice cream and read Vegan Good Life's latest issue. I recommend you that magazine with all my heart: it is such a stylish mag!

3. Go to the nature

To a forest or somewhere near water... Honestly, I don't know anything more relaxing than a sound of singing birds or smell of forest.

4. Sleep enough

I used to stay up late and have sleeping problems before but luckily about a six months ago I somehow learned to go to bed early and fix my troubles with sleep. I love it when I go to bed early knowing that the next nine hours I can only rest and reload my batteries for the next day. But if you do have sleeping problems, try not to sress about it, it only makes it worse.

5. Pamper yourself

About once a week I spend a moment in the bathroom washing, scrubbing and moisturising my body. Lately I've been obsessed with different oils because when I'm stressed out, my skin gets irritated and dry. I use that Khadi's Hibiscus oil* to my face, neck and chest. The oil contains chamomile that is soothing and balancing, mint that relieves stress and vetiver that balances the body and mind. For the body I use high-quality argan or coconut oil.

 

I hope you a relaxing rest of the week!

*Saatu/Gifted

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'.