HEALING TURMERIC LATTE

HEALING TURMERIC LATTE

Kurkumalla on hurjasti terveysvaikutuksia, ja sitä onkin käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ayurveda-lääketieteessä. Kurkuman sanotaan muun muassa lievittävän tulehduksia, auttavan ruuansulatuksessa, alentavan kuumetta ja parantavan muistia. Melkoinen superfood siis kyseessä!

 

Törmäsin kurkumalatteresepteihin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja pakko myöntää: suhtautumiseni oli alkuun hyvin epäileväinen. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja hyvä niin – kurkumalaten maku on nimittäin yllättävän herkullinen! 

Sain testiin hetki sitten Sonnentorin inkiväärillä maustettua Kurkumalatte-jauhetta. Valmis jauhe on kätevä, sillä sen voi napata mukaan vaikkapa työpaikalle. Plussaa on myös se, että jauhe sisältää valmiina mustapippuria, jonka sanotaan auttavan kurkuman vaikuttavinta ainetta, kurkumiinia, imeytymään paremmin. 

Kurkumalattea voi nauttia kahdella tapaa. Tässä ohjeet sekä yksinkertaisempaan versioon sekä perinteiseen "golden milk" -versioon.

 

 

KIIREISEN KURKUMALATTE

Lisää teelusikallinen Kurkumalatte-jauhetta haluamaasi kasvimaitoon ja kuumenna mikrossa tai kattilassa. Sekoita hyvin. Makeuta halutessasi agave-/vaahterasiirapilla tai kookossokerilla.

 

GOLDEN MILK KURKUMALATTE

Valmista ensin kurkumatahna sekoittamalla ruokalusikallinen Kurkumalatte-jauhetta ja 0,3 dl vettä kattilassa. Sekoita kunnes seokseen tulee tahnamainen koostumus. 

Lisää 1 tl kurkumatahnaa,  1 tl kookosöljyä ja 2 dl kasvimaitoa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja hauduta muutama minuutti. Makeuta halutessasi agave-/vaahterasiirapilla tai kookossokerilla. Jos haluat hifistellä, voit vaahdottaa laten maidonvaahdottimella tai siivilällä.

HUOM! Kurkumatahna säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

 

Turmeric is quite a superfood! It is said to relieve inflammations, help digestion, lower fever and improve memory – among all other positive health benefits.

I was gifted with this Turmeric latte powder from Sonnentor. There are two ways to use it, here's them both.

 

TURMERIC LATTE – A SIMPLE VERSION

Add one teaspoon of Turmeric latte powder to a plant based milk of your choice. Heat it up in a microwave. Give it a good stir and if you like, sweeten it with agave or maple syrup or with coconut sugar.

 

GOLDEN MILK TURMERIC LATTE

First prepare turmeric paste by mixing in a spoonful of Turmeric latte powder and 0,3 dl of water in a pot. Stir it until it gets a paste like composition.

Add 1 tsp turmeric paste, 1 tsp coconut oil and 2 dl plant based milk. Heat it with low heat and let it simmer for a few minutes. Sweeten it with agave or maple syrup or with coconut sugar. If you want, you can foam the latte with a milk frother.