CURRENT BEAUTY FAVOURITES

CURRENT BEAUTY FAVOURITES

Vegaanista, eläinkokeetonta ja mielellään luonnon-kosmetiikkaa – näillä kriteereillä hankin kosmetiikkani. Sopivien tuotteiden löytäminen voi viedä aikaa, mutta onneksi kosmetiikan testailu on hauskaa puuhaa!

 

Olen aika tarkka, mitä tulee käyttämääni eläinkokeettomaan kosmetiikkaan. Suosin Leaping bunny -sertifioituja tuotteita, sillä henkilökohtaisesti pidän kyseistä sertifikaattia kaikista luotettavimpana. Mutta kuten tämäkin postaus osoittaa, käytän jonkin verran myös sellaisia merkkejä, joiden puteleista ei loikkivan pupun kuvaa löydy. Näillä merkeillä on usein jokin luonnonkosmetiikan sertifikaatti (kuten Ecocert), jotka periaatteessa kieltävät eläinkokeet, mutta eivät ole kuitenkaan 100% luotettavia. Mutta jos yritys vaikuttaa luotettavalta, en ole nähnyt ongelmaa tuotteiden käytössä. Jokainen vetäköön oman rajansa. 

Tässä vielä lainaus Animalian sivuilta useimpien luonnonkosmetiikan sertifikaattien eläinkokeettomuudesta:

Sertifikaatit kieltävät eläinkokein testattujen ainesosien käytön ja lopputuotteiden testaamisen elämillä. Valitettavasti jäljelle jää kuitenkin aukko, joka sallii kolmannen osapuolen eläinkokein testaamien ainesosien käytön. Eli itse yritys ei siis saa olla sotkeutunut eläinkokeisiin, mutta jos joku muu yritys on tehnyt tai teettänyt eläinkokeet, voi sertifikaattiin hyväksytty yritys silti ostaa tällaisia raaka-aineita. Luonnonmukainen ei siis aina tarkoita automaattisesti samaa kuin täysin eläinkokeeton.
— Animalia

Mutta mennään asiaan! Halusin jakaa kanssanne muutaman tuotteen, joihin olen ollut viime aikoina todella tyytyväinen. Mukana on niin bb-voidetta kuin ihon puhdistamiseen liittyviä tuotteita.

 

Lily Lolo BB Cream

Olen tutustunut Lily Loloon aiemmin lähinnä jauhemaisten mineraalimeikkejen muodossa. Merkin meikkipohja ja viimeistelypuuteri ovat ihan huippuja tuotteita, joten bb-voidetta kohtaan oli odotukset melko korkealla. Eikä suotta, sillä tykästyin voiteeseen heti. 

Tuote on todella kevyt, joten käytän tätä lähinnä ihon pohjustustuotteena, mutta uskon, että kesällä tulen käyttämään tätä myös pelkiltään. Nyt sipaisen tämän päälle Lily Lolon mineraalimeikkipohjaa sävyssä Blondie, ja avot! Täydellinen, kevyt mutta peittävä meikkipohja on syntynyt. 

Vaikka olen melkoinen kalkkilaivan kapteeni, uskaltauduin silti tilaamaan Fairin sijaan Light-sävyn  – ja onneksi tein niin, sillä tämä on juuri nappivalinta iholleni.

Suosittelen muuten levittämään tuotteen kosteutetulla beauty blenderillä, sillä sormin levittämällä en ole onnistunut saamaan yhtä tasaista lopputulosta. 

 

Lily Lolo's bb-cream has a very light coverage so for me it's more like a primer. But this bb-cream + Lily Lolo's mineral foundation = a perfect make-up base! 

I recommend to use a bit wet beauty blender for blending this product because with fingers it may not blend out that beautifully.

 

MOSSA RASBERRY MICELLAR WATER & BLUEBERRY DAY CREAM

Madaran edullisempaan pikkusiskoon, Mossaan törmäsi alkuvuodesta lähes tulkoon joka toisessa blogissa. Sain kuitenkin itse aikaiseksi testata sarjaa vasta hetki sitten, kun bongasin nämä tuotteet alennuksesta Stockan Hulluilta päiviltä. Täytyy sanoa, että Mossaa ei ole turhaan hehkutettu, nimittäin olen ollut tosi tyytyväinen näihin molempiin!

Vadelmainen, kosteuttava misellivesi on huippu niinä iltoina, kun ei jaksa läträtä vedellä – se kun poistaa kevyen meikin suhteellisen tehokkaasti. Tykkään käyttää tätä myös aamuisin vesipesun sijaan. Iholle jää ihanan raikas ja kosteutettu fiilis.

Myös mustikka-päivävoide on ihana: se kosteuttaa tarpeeksi, mutta imeytyy ihoon vikkelästi, joten se on ihanteellinen meikin alle. Talvipakkasilla valitsisin ehkä toisen päivävoiteen, mutta nyt keväällä tämä on ollut itselleni riittävä pitämään kuivuuden poissa.

 

Mossa's Rasberry micellar water is perfect at those nights when you're too lazy to wash your face with water. It removes a light make-up and leaves your skin fresh and moisturised.

Also the blueberry day cream is a lovely product. It moisturises enough but still sinks in easily so it's perfect to use under make-up. During winter I would pick another day cream but now when it's spring, this is a very good choice. 

 

DABBA HEATHER FLORAL WATER*

Myös Dabban kukkaisvesiä olen nähnyt pitkään blogeissa, mutta pääsin tutustumaan lähemmin tuotteeseen vasta vähän aikaa sitten, kun sain testiin tämän puhdistavan ja rauhoittavan kanerva-kukkaisveden. Latviassa tehty tuote sisältää ainesosaluettelon mukaan vain luomukanervaa ja retiisinjuurta, joten todellista luonnonkosmetiikkaa siis! 

Olen käyttänyt kukkaisvettä kahdella tapaa: joko suihkimalla suoraan kasvoille esim. aamulla, jolloin se virkistää ihanasti, tai suihkauttamalla tuotetta vanulappuun ja pyyhkimällä kasvot puhdistuksen jälkeen. 

Tykkään tuotteesta sen virkistävän ominaisuuden vuoksi sekä siksi, että se tekee mitä lupaa: puhdistaa ja rauhoittaa. Ainoan miinuksen annan vähän liian vihreästä tuoksusta, mutta toisaalta en kyllä kelpuuttaisi mitään esanssihajuakaan. Joten ihan hyvä näinkin!

 

Dabba's heather floral water contains only organic heather and radish root, so it is definitely natural! The product promises to cleanse and sooth your skin and I feel like it does what it promises. My skin feels clean and calm after using this. Only minus is a bit too green scent but hey, it's a natural product.

 

*Saatu/Gifted

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on facebook, instagram and bloglovin'