HOMEMADE GRANOLA

HOMEMADE GRANOLA

 

Olen himoinnut granolaa siitä lähtien, kun muutama viikko sitten söin sitä aamiaiseksi eräässä kahvilassa Tallinnassa. Granola kasvimaidolla ja agavesiirapilla on todellista lohturuokaa! Oli siis tartuttava tuumasta toimeen ja tehdä pitkästä aikaa iso satsi tuota herkkua. 

Tämän granolareseptin jakaminen on sikäli vähän höpsöä, sillä a) se on naurettavan helppo b) sekoittelin aineksia niin luovassa tilassa, etten juurikaan ottanut ylös määriä. Mutta jaan sen silti, koska uskon, että jokaisen päivä on hippaisen parempi, jos sen saa aloittaa herkullisella granolalla.

Kannustan käyttämään luovuuttanne ja kokeilemaan rohkeasti eri yhdistelmiä! Mitat ovat vain suuntaa antavia, joten niitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti. 

 

VEGAANINEN GRANOLA

pellillinen
 

6 dl kaurahiutaleita

2 dl pähkinöitä (käytin manteleita, parapähkinöitä ja hasselpähkinärouhetta)

1 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl seesaminsiemeniä

2 rkl chiasiemeniä

1 dl kuivattuja marjoja / hedelmiä (käytin karpaloa)

ripaus suolaa

0,5 tl kardemummaa

1 tl kanelia

0,5 dl kookos- tai rypsiöljyä

3 rkl agave- tai vaahterasiirappia

 

Rouhi pähkinät pienemmiksi ja sekoita ne keskenään muiden kuivien aineiden kanssa suuressa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja agavesiirappi (jos käytät kiinteää kookosöljyä, sulata se ensin). Yhdistä ainekset ja sekoita keskenään.

Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Sekoita kerran tai pari paistumisen aikana. Granola on valmista, kun se on saanut nätin, kullanruskean värin. Varo polttamasta.

Anna granolan jäähtyä, ja voilá, valmista! Granola säilyy huoneenlämmössä ainakin parisen viikkoa.

 

 

Homemade granola with a plant milk and agave syrup is soo comforting! Actually it's a bit silly to share this recipe because a) it's so easy to make and b) I didn't make notes of the measurements while making this but I have to share it with you guys still. Because I think everybody should start their day with a granola for once in a while. It sure makes the day better!

I courage you to get creative and try out different combinations! These measurement are flexible, you don't have to be exact with them. Oh, and if you're used to measure things with cups, then you need to convert these measurements... I'm sorry, I was too lazy today to convert them!

 

VEGAN HOMEMADE GRANOLA

one baking tray
 

6 dl oats

2 dl nuts (I used almonds, brazil nuts and hazelnuts)

1 dl sunflower seeds

0,5 dl sesame seeds

2 tbsp chia seeds

1 dl dried berries / fruits (I used cranberry)

pinch of salt

0,5 tsp cardamom

1 tsp cinnamon

0,5 dl coconut oil (or any other oil)

3 tbsp agave or maple syrup

 

Chop the nuts to a smaller pieces and mix them with other dry ingredients in a big bowl. In another bowl, mix the oil and agave syrup (melt the coconut oil first if it's not solid). Combine the ingredients. 

Spread the mixture on a baking tray and bake for 20-30 minutes in an oven (175ºC / 347ºF). Mix the granola once or twice between baking. Granola is ready when it has gotten a beautiful golden brown colour. Be careful that it doesn't burn.

Let it cool and voilá, your homemade granola is ready! 

 

Love, Annukka

 

Follow Life by vegan on bloglovin' / facebook / instagram