VEGAANISET JOULULAHJAT

Mietitkö joululahjaa vegaanisukulaiselle? Tai oletko itse vegaani, mutta pohdit mitä vegaanista voisit antaa lahjaksi muille? Tässä vegaanisia joululahjavinkkejä, joista toivottavasti on apua lahjapohdintoihin!

Muista, että lahjan ei tarvitse aina olla tavaraa. Lahjakortti hierontaan, keikkaliput tai lahjarahan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen on aina hyvä idea. Etenkin vegaaneja ilahduttaa varmasti, jos lahjarahan sijoittaakin vaikkapa eläinten hyväksi. Kurkkaa esimerkiksi Animalian, Vegaaniliiton ja Eläinsuojelukeskus Tuulispään aineettomat lahjavaihtoehdot.

Mutta jos sormesi syyhyävät päästä paketoimaan lahjapaketteja, tässä muutama vinkki vegaanisen tavaralahjan ostamiseen:

1. Hopscotch Spiced Apple -soijavahakynttilä 2. Flow-kosmetiikka Sheavoi 3. Hurraw! Chai Spice-huulirasva 4. Hopscotch Dark Red -kynsilakka 5. Matt & Nat Connolly -lompakko 6. Pana Chocolate Mint -raakasuklaa


Kynttilöitä ostaessa kannattaa muistaa, että ne sisältävät lähes aina mehiläisvahaa. Sen vuoksi useat vegaanit ostavat vain esimerkiksi soijavahasta tehtyjä kynttilöitä. Myös kosmetiikkaostoksilla kannattaa olla tarkkana: läheskään kaikki markettikosmetiikka ei sovellu vegaaneille. Mutta onneksi nykyään yhä useamman marketin hyllyiltä löytyy myös joitakin vegaanikosmetiikkatuotteita, kuten vaikkapa Urtekramia. 

Itse saan usein lahjaksi tummaa suklaata, jonka lahjan antaja on ostanut epähuomiossa tarkistamatta sisällysluetteloa luullen sen olevan vegaanista. Tumma suklaa kun sisältää harmittavan usein maitotuotteita. Muista siis kurkata sisällysluettelo ostaessasi suklaata vegaanille! Lakut ovat lähes aina turvallinen valinta ja jouluherkuista esim. Wiener Nougat ja Vihreät kuulat sopivat vegaaneillekin. Täältä löytyy laaja lista vegaanisista karkeista ja muista ruokatuotteista!

7. Sami Tallberg Villi jouluvegaani -kirja 8. Manuela Bosco Vegemania-kirja 9. Doft Boulevard-saippua 10. Saana & Olli Myrskyn jälkeen -tyynyliina 11. EcoTools-sivellinsetti 12. EkoVista Konjac Laventeli -kasvosieni 13. Itsetehty granola (resepti)


Vegaaniruoasta kiinnostuneelle mainio lahja on vegaaninen keittokirja. Elina Innasen kirjat ovat jo jonkin asteisia klassikoita, ja mielenkiintoisia uutuuksia ovat Sami Tallbergin Villi jouluvegaani ja Manuela Boscon Vegemania -kirjat.

Itsetehty lahja on myös aina ihana antaa ja saada. Viime vuonna tein lahjaksi siemennäkkäripurkkeja, eli laitoin lasipurkkiin siemennäkkärin taikinaan tarvittavat ainekset kerroksittain. Miten olisi tänä vuonna vaikkapa itsetehty granolla tällä reseptillä tai tuunattuna esim. piparkakkumausteella?

Innokkaiden neulojien kannattaa neuloa vegaanille sukat muusta materiaalista kuin villasta, kokeile esim. bambua tai hamppua. Tosin jotkut vegaanit, minä mukaan lukien, voivat käyttää lahjaksi saamiaan villasukkia. Lahjan saajalta kannattaa kuitenkin kysäistä asiaa ennen kuin ryhtyy neulomispuuhiin.


Mitäs te olette suunnitelleet laittavanne pukinkonttiin? 


Love, Annukka


Follow Life by vegan on Facebook, Instagram and Bloglovin'.